'Nature's Rhythm' spring exhibition


Deze lente zal de expositie van kunstenares Laara B. Rhine te zien zijn in het cultuurhuis ‘Pleiade’ te Doorn. Laara’s grote liefde voor de natuur maakte dat zij veel landschappen, bloemen, mineralen, dieren en mensen heeft geschilderd. Diverse van haar schilderijen werden op kaarten en omslagen van boeken en geschriften gereproduceerd en vaak tentoongesteld. De relatie tussen kunst en ‘heel worden’ loopt als een rode draad door haar leven. Om dit doel te bereiken, studeerde zij in de vijftiger jaren Ergotherapie aan de universiteit om medische kennis op te doen en deze later te combineren met haar artistieke vaardigheden. Zij studeerde in Amerika, Engeland en Duitsland waar zij de titel Kunstzinnige Therapeut behaalde. Op 30-jarige leeftijd begon zij met exposeren en gaf vele workshops en seminars. In die periode werd de term ‘Artistic experience as a Healing Force’ ontwikkeld en uitgewerkt tot een volledig cursus programma. “Ik heb al vele schilder- en tekencursussen gegeven, uitgaande van de gedachte dat de manier waarop kleur en vorm worden gebruikt, de creativiteit en het welzijn van de mens kan beïnvloeden”.